8 Ekim 2015 Perşembe

UÇHİSAR KALESİ - KAPADOKYA


Güvercinlik vadisi ve Uçhisar Kalesi

Uçhisar Nevşehir'den 5 km uzaklıkta tarihi ve turistik bir beldedir. Kapadokya'ya özgü peri bacaları ve güvercinlikler ile dolu Güvercinlik Vadisi ve Kalesi ile ünlüdür.

Kaleye girildiğinde zirveye çıkarken bir çok oda, koridor ve geçitten geçilir. Oldukça rahat çıkılabilen çok basamaklı merdivenlerle zirveye ulaşılır. 1950 ye kadar yerleşilen bir yer olduğu için yeni oyulmuş odalar, güvercinlikler görürsünüz. Zirveye çıkana kadar manzara genişler ufkunuz 60-70 km uzaktaki Erciyes'e kadar genişler. Zirveden Göreme, Çavuşin, Paşabağı, Ortahisar ve Kızılırmak kıyısının güzel ilçesi Avanos gözlerinizin önüne serilir.




 
Cesur bir turist !
Zirvede Roma dönemine tarihlenen üç kaya mezarı vardır. 
Kaleden aşağı bakış

Uçhisar evleri

Kalenin eteklerinden itibaren özgün mimarisi korunarak restore edilmiş bir çok otel, kafe,  restoran ve turistik eşya satış yerleri bulunur.
Kapoadokya'dan kuru yemiş alınır.
Özellikle kabak çekirdeği...

Hediyelik eşya dükkanı özgün taş mimarisiyle müşterilerini çağırıyor  

Roma döneminde kale savunma ve gözetleme amaçlı kullanılmıştır. Daha sonra yakın zamana kadar ev, depo, ambar gibi sivil yapılar olarak insanlara yararlı olmuştur. Şimdi ise Kapadokya'nın güzellikleri ve renklerini izlemek üzere turist çekmektedir. Özellikle gün batımına yakın zirvede olmak doyumsuz manzaraya bakmak çok güzeldir. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder