14 Ekim 2011 Cuma

Çorum Müzesi Seramik Eşyalar


Çorum Müzesi gerçekten ilginç ve güzel bir müze. Yolunuz bencileyin 300 km yakına bile düşse gidilip görülür ve pişman olunmaz.  Çok güzel restore edilmiş eski bir bina geçirdiği yangından sonra müze olarak düzenlenmiş. Ortopedik özürlüler için tekerlekli sandalye asansörü var. Sanırım müzelerin büyük çoğunluğunda böyle bir araç bulunmuyor. Müzede 4 katlı büyük bir alan kalkolitik çağdan Osmanlı dönemine kadar arkeolojiye ayrılmış. Kronolojik sırayla ilginç eserleri görebiliyorsunuz. Bir bölüm de çok sevimli bir etnoğrafya salonu olarak düzenlenmiş. Kahve, demirci ve leblebici dükkanları canlandırılmış.

Yukarıda oldukça parlak bir ters ışıkta çekilmiş olduğu için fotoshopta beni uğraştıran ilk fotoğrafta müze binası görülüyor.

Alttaki kolajda ise çeşitli çağlara ait günlük kullanım için seramik kaplar var. Her biri kendi çağında gerçek bir sanat eseri ve hepsi birbirinden zarif... Fotoğrafın en altında yer alan büyük matara şeklindeki testi, süzgeçli çaydanlık ve altında maltızı ile delikli kapaklı tencere çok ilginç...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder